Boghvedebrød – erstatning for rougbrød

Boghvedebrød

Boghvedebrød – erstatning for Rougbrød

Glutenfri, Sukkerfri & Mælkefri

Dej til 2 brød

I en gryde blandes følgende sammen:

1,2 L vand
20g gær
1 spk Læse- eller Himalaya salt
4 drys Wasabi & Sesame kryderi
1 let drys Timian
1,5 tsk Stevia
1,7 dl Solsikkeolie

Når det er blandet sammen varmes det op til fingertemperatur.

I en skål blandes nu:

850g Boghvedemel
200g Rismel
200g Majsmel
85g Hørfrø
85g Sesamfrø
85g Græskarkerner
85g Solsikkekerner
40g fiberHUSK (pulveriserede Psyllium frøskaller)

Grydens blanding hældes op i skålen og blandes sammen med mel og kerner. Her tilsættes yderligere 2 til 3 dl vand indtil en passende konsistens er nået. Dejen skal røres grundigt sammen – ex af en æltemaskine.

Dejen kommes herefter op i 2 passende brødbakker, og stilles til hævning i ca. 1½ – 2 timer indtil dejen er hævet passende. Eksempelvis kan dejen stilles i køleskab under hævningsprocessen, som da blot vil tage lidt længere tid.

Efter hævningen stilles dejen til bagning i en forvarmet ovn. Bagetemperaturen skal være 180 ºC i en luftvarmeovn, og bages i 80 minutter.