Boller

Boller – erstatning for rundstykker eller fransbrød 

Glutenfri, Sukkerfri & Mælkefri

Dej til ca 22 boller 
I en gryde blandes følgende sammen: 
0,8 L Kokosmælk 6% (fx Coop/ÄNGLAMARK økologiske kokosmælk fra Kvickly) 20g Gær
2 tsk Læse- eller Himalaya salt
4 drys Wasabi & Sesame kryderi
1 let drys Timian
2 tsk Stevia
0,5 dl Solsikkeolie
 
Gæren kan med fordel røres ud i en smule vand før kokosmælken tilsættes. Når det er blandet sammen varmes det op til fingertemperatur.
 
I en skål blandes nu:
 
350g Rismel
50g Scar mix B mel(kan erstattes af rismel)
200g Majsmel
50g Majsgryn
20g fiberHUSK (pulveriserede Psyllium frøskaller)
50g Majsstivelse
75g Hørfrø
75g Sesamfrø
100g Rosiner
 
Grydens blanding hældes op i skålen og blandes sammen med mel og kerner. Her tilsættes yderligere lidt vand indtil en passende konsistens er nået. Dejen skal røres grundigt sammen – ex af en æltemaskine.
 
Dejen lægges nu ud på 2 bageplader i passende størrelse, og stilles til hævning i ca. 1 time et lunt sted indtil dejen er hævet passende. Der bør bruges bagepapir.
 
Efter hævningen stilles dejen til bagning i en forvarmet ovn. Bagetemperaturen skal være 225 ºC i en luftvarmeovn, og bages i 12 min, hvorefter de 2 bageplader byttes om og der bages i yderligere 8 min. Hvis varmen fordeles helt lige i ovnen, kan der bages i 20 min i stedet uden ombytning af bagepladerne.