Havre-franskbrød

Havre-franskbrød

Havre-franskbrød – basseret på Speltmel

Sukkerfri & Mælkefri – og med en blødere glutenstruktur end hvedemel byder på.

Dej til ét franskbrød

I en gryde blandes følgende sammen:

0,6 L Vand
0,5 dl Solsikkeolie
2 tsk Læse- eller Himalaya salt
2 tsk Stevia
25g Gær
4 drys Wasabi & Sesame kryderi
1 drys Timian

Når det er blandet sammen varmes det op til fingertemperatur.

I en skål blandes nu:

500g Sigted Speltmel
20g fiberHUSK (pulveriserede Psyllium frøskaller)
80g Havregryn

Grydens blanding hældes op i skålen og blandes sammen med melet. Dejen skal røres grundigt sammen – ex af en æltemaskine. Derefter kommes den i en stor bageform.

Dejen skal hæve i 30 – 45 minutter afhængig af temperaturen, og bages nederst i ovnen. Med en varluftoven ved 200 ºC, ellers lidt højere. Bagetid: 45 minutter.