Havre-franskbrød – basseret på Speltmel
Sukkerfri & Mælkefri – og med en blødere glutenstruktur end hvedemel byder på.
Dej til ét franskbrød
I en gryde blandes følgende sammen:
0,6 L Vand
0,5 dl Solsikkeolie
2 tsk Læse- eller Himalaya salt
2 tsk Stevia
25g Gær
4 drys Wasabi & Sesame kryderi
1 drys Timian
Når det er blandet sammen varmes det op til fingertemperatur.
I en skål blandes nu:
500g Sigted Speltmel
20g fiberHUSK (pulveriserede Psyllium frøskaller)
80g Havregryn
Grydens blanding hældes op i skålen og blandes sammen med melet. Dejen skal røres grundigt sammen – ex af en æltemaskine. Derefter kommes den i en stor bageform.
Dejen skal hæve i 30 – 45 minutter afhængig af temperaturen, og bages nederst i ovnen. Med en varluftoven ved 200 ºC, ellers lidt højere. Bagetid: 45 minutter.